Hramul Bisericii Sfântul Ilie din Slobozia

Vineri, 20 iulie 2012, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a fost prezent in mijlocul credinciosilor din Parohia “Sfantul Ilie” din Protopopiatul Slobozia, cu ocazia sarbatoririi celui de al unsprezecelea hram.

Sub protia Preasfintiei Sale, la Sfanta Liturghie au participat, preacuviosul parinte Rafail Mit, Exarhul Manastirilor si Schiturilor din cadrul Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, preacucernicul parinte consilier Gabriel Oproiu, preacucernicul parinte Dumitru Draghici, Protopop de Slobozia, un sobor de preoti si diaconi. Pe langa multime mare de credinciosi, la sarbatoarea Bisericii Sfantului Ilie, au fost prezenti si reprezentanti ai autoritatilor locale, judetene si centrale.

Cuvantul de invatatura la aceasta sarbatoare a fost rostit de preacucernicul parinte arhidiacon Nicusor - Silviu Dascalu, care a vorbit despre viata si misiunea jertfelnica, placuta in fata lui Dumnezeu, a Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul, despre puterea credintei marturisita de Sfantul Prooroc, exemplu de traire a credintei crestine pentru noi cei de azi.

Dupa Sfanta Liturghie s-a savarsit slujba parastasului pentru ctitorii bisericii.

In cuvantul sau, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a vorbit despre marea evlavie pe care crestinii ortodocsi o au pentru Sfantul Prooroc Ilie, care, potrivit Sfintei Traditii va fi Inaintemergator al Mantuitorului Iisus Hristos la a doua Sa venire intru slava.

L-a prezentat comunitatii parohiale pe noul slujitor al parohiei, preacucernicul arhidiacon Nicusor Silviu Dascalu, consilier eparhial, care impreuna cu preotii slujitori va fi un izvor de lumina si fapte bune pentru credinciosii acestei parohii.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...