Conferinţa Semestrială de Toamnă în Protopopiatul Slobozia

În ziua de luni 22 octombrie 2012, cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a avut loc conferinţa pastorală de toamnă ce s-a desfăşurat la Biserica Sfântul Ilie din Slobozia.

După oficierea Sfintei Liturghii şi a slujbei de Te Deum părintele Protopop Dumitru Drăghici a deschis lucrările conferinţei prezentând un referat despre activitatea social-filantropică şi de îngrijire a bolnavilor desfăşurată în Protopopiatul Slobozia.

Cei trei referenţi au susţinut lucrările pregătite în acest scop astfel:

Catehizarea credincioşilor cu privire la cercetarea şi îngrijirea bolnavilor prezentat de PC Pr. George Mircea Silaghi de la parohia Popeşti;

Lucrarea pastorală a Bisericii şi slujitorilor ei pentru îngrijirea bolnavilor susţinut de PC Pr. Victor Munteanu de la parohia Rovine

şi Lucrarea social-filantropică şi medicală a Bisericii şi slujitorilor eireferent PC Pr. Gheorghe Pascu preot misionar la Capela Spitalului Judeţean.

Preasfinţia Sa a apreciat buna organizare a conferinţei şi implicarea preoţilor din Protopopiat privind activitatea socială şi de îngrijire a bolnavilor iar PC. Pr. consilier Manuel Rusu coordonatorul acestei conferinţe a felicitat pe preacucernicul părinte protopop şi pe preoţii referenţi pentru buna pregătire a lucrărilor.

Conferinţa pastorală dedicată îngrijirii bolnavilor a captat atenţia participanţilor antrenându-i în dialog, cu intervenţii, cu cazuri concrete şi a dovedit încă o dată importanţa dezvoltării proiectelor sociale şi medicale în strânsă relaţie cu lucrarea bisericească.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...