Consiliul Eparhial şi Adunarea Eparhială

Marti, 29 ianuarie 2013, a avut loc la Centrul Eparhial sedinta de lucru a Consiliului Eparhial si a Adunarii Eparhiale.

Programul zilei a inceput la ora 7:00, cand a fost oficiata Sfanta Liturghie la Manastirea “Sfintii Voievozi” din Slobozia.

La 8:30 a avut loc sedinta de lucru a Consiliului Eparhial, unde au fost citite rapoartele de activitate de la fiecare sector si aprobate de Consiliul Eparhial, pentru ca mai apoi sa fie analizate de comisiile Adunarii Eparhiale.

La ora 10:00, toti membrii Adunarii Eparhiale au participat la slujba de Te-Deum, care a avut loc la Manastirea “Sfintii Voievozi” din Slobozia.

In Aula Centrului Socio – Cultural, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu, Presedintele Adunarii Eparhiale, a deschis sedinta acestui for bisericesc de conducere, cu un moment de rugaciune pentru fericitii adormiti ai acestei Eparhii, Preafericitul patriarh Teoctist, Preasfintitul Episcop Damaschin si toti preotii si mirenii, trecuti la Domnul, care au ostenit la infiintarea acestei Eparhii. Preasfintia Sa a facut o prezentare a implinirilor cu care Dumnezeu a binecuvantat Eparhia noastra in cursul anului 2012 si a asteptarilor pe care le avem in cursul acestui an, cand se implinesc 20 de ani de la infiintarea Episcopiei Sloboziei si Calarasilor si toate evenimentele se vor desfasura sub mesajul aniversar: “1993-2013 SLUJIRE SI DARUIRE. DOUA DECENII DE MISIUNE CRESTINA IN EPISCOPIA SLOBOZIEI SI CALARASILOR”.

A urmat o pauza, timp in care Comisiile Permanente ale Adunarii Eparhiale au analizat rapoartele de activitate, dupa care, in plen, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a invitat presedintii comisiilor permanente sa prezinte referatele.

Au luat cuvantul membrii Adunarii Eparhiale: domnul Nicolae Tiripan, Parinte Nicolae Trusca, domnul profesor Vasile Silvian Ciuperca, domnul Done Serbanescu, care au exprimat opinii despre realizarile anului 2012 si au propus obiective pentru anul 2013.

Dupa aceste interventii, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a supus aprobarii plenului rapoartele Comisiilor, acestea fiind votate in unanimitate.

Preasfintia Sa a declarat inchisa sedinta de lucru a Adunarii Eparhiale, facand urari de multi si binecuvantati ani in acest an aniversar.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...