Cercul pastoral nr. 1 la parohia Sfântul Ilie din Slobozia

În ziua de vineri 20 februarie 2015, biserica cu hramul ”Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Slobozia a fost gazda sesiunii a doua a Cercului Pastoral nr.1 Slobozia. Credincioșii au luat parte, într-un număr impresionant, la slujba tainei Sfântului Maslu de obşte ce a fost oficiată, de toţi preoţii din municipiul nostru iar atmosfera de rugăciune în comuniune şi credinţă manifestată prin iubire faţă de semeni, au fost dominante în timpul Sfintei Taine.

Cercul pastoral a continuat cu prezentarea referatului cu tema „Sfântul Ioan Gură de Aur – dascăl și model al pastorației din toate timpurile”, referat întocmit și susținut de părintele inspector Valentin Turcu de la parohia „Sfântul Gheorghe” Slobozia.

La finalul slujbei părintele Protopop Cristian Ștefan Munteanu a vorbit credincioşilor despre importanța postului mare, despre iertare în strânsă legătură cu faptele de milostenie ce trebuiesc să fie făcute cu inima curată în această perioadă premergătoare Sfântului şi Marelui Post care trebuie să ne apropie mai mult de Dumnezeu, de credinţă şi de Sfânta Biserică pentru a întâmpina bucuria Învierii Domnului cu sufletele curate, cu mai multă bunătate, cu linişte şi cu pace. Totodată părintele Protopop a vorbit credincioșilor prezenți și despre necesitatea adoptării unei atitudinii ferme față de lupta împotriva predării religiei în școală, îndemnând credincioșii să meargă în școli și să semneze cererile tip, pentru susținerea participării elevilor la ora de religie

A consemnat părintele Laurențiu Cioranu, secretarul Protopopiatului Slobozia.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...