Hirotonie de diacon la parohia Sfântul Prooroc Ilie – Slobozia

Duminică, 5 iulie2015, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovniceascăcredincioșilor parohiei „Sfântul Prooroc Ilie” – Slobozia.

Sub protiaPreasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte ArhimandritRafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Enaşcu, FlorinIonescu și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicii părinți protopopi: CristianȘtefan Munteanu, protopop de Slobozia și Bogdan Ionuț Stancu, protopop deUrziceni, preoţi şi diaconi.

În cadrul SfinteiLiturghii, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul teolog Marian Petre peseama Catedralei din Urziceni cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și mama saElena”, Protopopiatul Urziceni.

În cuvântul deînvăţătură Preasfinţia Sa a vorbind despre vindecarea celor doi demonizați dinținutul Gadarei, minune săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos. Cei doidemonizați sunt chipul omului fără Dumnezeu, batjocorit de puterea celui rău.Și de astfel de oameni este plină lumea și astăzi. Prezența la Biserică,împărtășirea cu Sfântul Trup și Sânge atât a noastră, cât și a copiilor noștrieste un remediu puternic împotriva lucrării celui rău.

La sfârșitulslujbei preacucernicul părinte paroh Nicolae Nedelcu a mulțumitÎntâistătătorului Eparhiei noastre pentru dragostea și grija pe care o poartă ParohieiSfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din Slobozia.

Preasfinţia Sa abinecuvântat toţi credincioşii: prunci, copii, tineri, adulţi şi vârstniciprezenți la Sfânta Liturghie.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...