Hirotonie de diacon la parohia Sfântul Prooroc Ilie – Slobozia

Duminică, 5 iulie 2015, Preasfințitul Părinte EpiscopVincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Sfântul ProorocIlie” – Slobozia.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujitpreacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părințiconsilieri: Daniel Enaşcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu,preacucernicii părinți protopopi: Cristian Ștefan Munteanu, protopop deSlobozia și Bogdan Ionuț Stancu, protopop de Urziceni, preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonitdiacon pe tânărul teolog Marian Petre pe seama Catedralei din Urziceni cuhramul „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena”, ProtopopiatulUrziceni.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbind desprevindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei, minune săvârșită deMântuitorul Iisus Hristos. Cei doi demonizați sunt chipul omului fără Dumnezeu,batjocorit de puterea celui rău. Și de astfel de oameni este plină lumea șiastăzi. Prezența la Biserică, împărtășirea cu Sfântul Trup și Sânge atât anoastră, cât și a copiilor noștri este un remediu puternic împotriva lucrăriicelui rău.

La sfârșitul slujbei preacucernicul părinte paroh NicolaeNedelcu a mulțumit Întâistătătorului Eparhiei noastre pentru dragostea și grijape care o poartă Parohiei Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din Slobozia.

Preasfinţia Sa a binecuvântat toţi credincioşii: prunci,copii, tineri, adulţi şi vârstnici prezenți la Sfânta Liturghie.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...