Hramul parohie – bucurie în comuniune

Luni, 20 iulie 2015, credinciosii parohiei „Sfantul Ilie” din Protopopiatul Slobozia, in frunte cu soborul de slujitori au sarbatorit hramul bisericii.

Din soborul de slujitori au facut parte preacucernicul parinte arhidiacon Nicusor - Silviu Dascalu, delegatul Preasfintitului Parinte Episcop Vincentiu, preacucernicii parinți Valentin Turcu, Laurențiu Cioranu, Victor Scurtu si Nicolae Nedelcu.

Cuvantul de invatatura la aceasta sarbatoare a fost rostit de preacucernicul parinte Victor Scurtu, care a vorbit despre minunea savarșita de Mantuitorul Iisus Hristos, vindecandu-l pe un slabanog din cetatea Capernaum. Cuvantul a subliniat viata si misiunea jertfelnica, placuta in fata lui Dumnezeu, a Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul, despre puterea credintei marturisita de Sfantul Proroc impotriva zeilor, exemplu de traire a credintei crestine, pentru noi cei de azi, aratand aceeasi ravna impotriva prozelitismul sectar.

Credinciosilor prezenti le-a fost pus la inima cuvantul de binecuvantare al Preasfintitului Parinte Episcop Vincentiu, incredintandu-le tuturor celor prezenti astazi, rugaciunile Sale, pace, sanatate si mantuire.

La sfarșitul slujbei preacucernicul parinte paroh Nicolae Nedelcu a mulțumit credincioșilor, care au venit in numar mare, si preoților invitați.

Dupa Sfanta Liturghie s-a savarsit slujba parastasului pentru ctitorii bisericii.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...