Prohodul Maicii Domnului la Parohia Sfântul Ilie din Slobozia

În ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, la Parohia Sfântul Proroc Ilie din municipiul Slobozia, Protopopiatul Slobozia s-a săvârşit slujba Prohodului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, eveniment duhovnicesc la care au participat un număr mare de slobozeni.

Sub îndrumarea preoților slujitori copiii, tinerii, adulții și seniorii parohiei au cântat Prohodul formând trei grupe.

Sfântul Epitaf a fost purtat apoi în procesiune împrejurul locaşului de cult la fiecare oprire rostindu-se o ectenie. După procesiune, toți credincioșii prezenți au trecut pe sub Sfântul Epitaf, la intrarea în lăcașul de cult. Apoi, Sfântul Epitaf a fost așezat în Sfântul Altar, pe Sfânta Masă.

La final preacucernicul părinte Ioan Florin Simion a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța Maicii Domnului în iconomia mântuirii, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, din care S-a născut Mielul lui Dumnezeu Care ridică păcatul lumii.

Mâine, în ziua de prăznuire a Adormirii Maicii Domnului, sunt așteptați credincioșii parohiei să dea slavă lui Dumnezeu, fiind împreună rugători cu preoții slujitori. Prin rugăciunea în comuniune vom prăznui cum se cuvine praznicul Adormirii Maicii Domnului.

Prohodul Maicii Domnului este o rugăciune plină de evlavie din cultul Bisericii, ce vorbește despre ridicarea la ceruri a Maicii Vieții, care nu putea să cunoască stricăciunea morții. Din rugăciunile Prohodului aflăm că sufletul Născătoarei de Dumnezeu a fost primit după moarte în slava lui Dumnezeu, de unde continuă să mijlocească pentru cei credincioși Fiului ei, Domnul nostru Iisus Hristos.


0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...