Pelerini ocrotiți de Sfântul Proroc Ilie, pe urmele sfinților

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, 20 de credincioși enoriași ai Parohiei  ,,Sfântul Proroc Ilie” din Slobozia, însoțiți de PC Pr. Ioan – Florin Simion, slujitor al acestei comunități, au mers în ziua de joi, 31 octombrie 2019, într-un pelerinaj care a avut ca obiectiv închinarea pelerinilor la sfintele moaște ce străjuiesc mai multe vetre cu tradiție din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Astfel, programul duhovnicesc a început cu mijlocirea Sfântul Ierarh Calinic de la Mănăstirea Cernica și a Sfântului Stareț Gheorghe ce ocrotesc parcă sufletele celor binecinstitori de Dumnezeu, care vin și se închină cu evlavie în fața lor. Tot aici au fost cercetate și chipurile ierarhilor, preoților și cărturarilor țarii care odihnesc în cimitirul acestei străvechi Mănăstiri.

Grupul de credincioșii s-a închinat mai apoi Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina și a Sfântului Marelui Mucenic Efrem cel Nou ale căror sfinte moaște se păstrează în Mănăstirea Radu – Vodă. Un părinte viețuitor al așezământului monahal a adresat celor prezenți un cuvânt de binecuvântare, cât și date istorice privind întemeierea și parcursul luminos al oazei bucureștene.

Sfântul Mare Mucenic Antim Ivireanul, Ierarh și cărturar, dar și ctitor al Mănăstirii ce îi poartă numele, a primit mai apoi rugăciunile pelerinilor ialomițeni, care i-au adus închinare și recunoștință pentru darurile revărsate asupra Episcopului Sloboziei și Călărașilor, Preasfințitul Părinte VINCENȚIU, care a ostenit mult ca așezământul să aibă chipul din prezent. Preasfinția Sa, pe când era Episcop Vicar Patriarhal, s-a îngrijit de multe lucrări atât de necesare privind consolidarea și restaurarea bisericii, dar și înnoirea cu obiecte liturgice specifice cultului. A fost vizitat și Muzeul Mănăstirii Antim, care prezintă mai multe obiecte aparținând sfântului ierarh, dar și Sălile ce alcătuiesc Biblioteca Sfântului Sinod. Din dragostea PC Arhim. Policarp Chițulescu, Directorul Bibliotecii, cei prezenți au primit câte un îndreptar de spovedanie.

Mai apoi Catedrala Patriarhală a fost gazda participanților care s-au bucurat și de vizitarea Palatului Patriarhiei, un loc încărcat de istorie bisericească și națională.

La finalul pelerinajului, credincioșii parohiei Sfântul Proroc Ilie din Slobozia, s-au bucurat de a fi în preajma Catedralei Mântuirii Neamului, Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur, ale cărui sfinte moaște se păstrează într-o raclă maiestuoasă așezată în Paraclisul Catedralei, sporind căutarea duhovnicească a celor ce cu multă dragoste au îndreptat rugăciuni pentru folos.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

A consemnat preacucernicul părinte Ioan – Florin Simion, slujitor al Parohiei ,,Sfântul Proroc Ilie” din Slobozia.

0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...