20 iulie 2020 – Hramul parohiei „Sfântul Proroc Ilie” din Slobozia

Luni, 20 iulie 2020, credincioșii parohiei „Sfântul Proroc Ilie” din Protopopiatul Slobozia, în frunte cu soborul de slujitori alcătuit din preoții slujitori la această parohie și dar mai ales preoții invitați, au sărbătorit hramul bisericii.


Sub protia preacuviosului părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, au slujit preacucernici părinți din cadrul Centrului Eparhial preacucernicul părinte, Părintele Protopop Laurențiu Cioranu, un sobor de preoți și diaconi, săvârșind Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Proroc Ilie” din Slobozia în prezența rugătoare a numeroși credincioși.


Părintele Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, a explicat cuvântul Evangheliei Vieții, citit în cadrul Sfintei Liturghii, prin care a subliniat viața și misiunea jertfelnică, plăcută în fața lui Dumnezeu, a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, despre puterea credinței mărturisită de Sfântul Proroc împotriva zeilor, exemplu de trăire a credinței creștine, pentru noi cei de azi, arătând aceeași râvnă împotriva prozelitismul sectar.


A transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu către slujitorii acestui altar și către credincioșii veniți în număr mare.


La sfârșitul slujbei preacucernicul părinte paroh Victor Scurtu a mulțumit credincioșilor, care au venit în număr mare, și preoților invitați.


După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba parastasului pentru ctitorii bisericii trecuți la cele veșnice.


Tot soborul de slujitori în frunte cu preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, au exercitat lucrare harică, sfințind o axioniță, care va ocrotii sfântul lăcaș și o troiță din lemn sculptat, amplasată în curtea bisericii.


Icoana cu Maica Domnului a fost dăruită de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, iar suportul din lemn sculptat a fost dăruit de o familie de credincioși din parohie.


Troița din lemn sculptat din curtea bisericii a fost ctitorită de familia Teodoru – soția și copiii, în memoria domnului doctor Valeriu Teodoru, care a trecut la cele veșnice.


Domnul doctor Valeriu Teodoru, a fost un profesionist apreciat, dar mai ales un om respectat, iar familia dumnealui un reper de urmat pentru societate. 


Consiliul Parohial, coordonați de preoții slujitori au pregătit pentru toți credincioșii prezenți peste 200 de pachete.


Daruri din partea parohiei au primit și beneficiarii Caselor Instituționalizate din cadrul Parohiei noastre.


Dăm slavă lui Dumnezeu pentru acest eveniment marcant pentru parohia noastră!



0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...